lördag 11 juli 2009

10 Juli

Jag är NiteOwl AKA Josh Shahryar - twitter.com/iran_translator på Twitter. Jag har försökt att vara mycket försiktiga när det gäller att välja min Twitter källor. Vad jag har sammanställts nedan är vad jag kan bekräfta genom mina tillförlitliga Twitter källor. Kom ihåg, det är allt från tweets. [B] (Mitt arbete är släppt under Creative Commons (CC). Så använda den fritt)

Dessa är de viktiga händelser som jag kan bekräfta från fredag den 10 juli.


Protester / demonstrationer

1. Det var en samling av familjer till de som fängslats under protester i Teheran idag. De stod utanför polisstationerna 103 Pasdaran, 140 Baghe Faiz och Enghelab torget. Antalet människor kan inte bekräftas, men de var förmodligen inte så många.

2. Det har nu bekräftats att Basijis angrep studentkoridorer och studenthem till Teherans polytekniska universitetet igår. Närvaron av Rafsanjani familj har delvis bekräftats. Fortfarande inget ord om Mousavi anslöt sig till sörjande senare på kvällen som han sa att han skulle.

3. Polisen i Nicosia, Cypern hade sammandrabbningar med iranska demonstranter framför den iranska ambassaden. Folk hade sett demonstranter knuffas och rapporter visar att flera har gripits och hållts kvar i flera timmar. Här är en video med anknytning till händelsen: Revolutionary Road ...:cypriotisk polis borde skämmas!


Regimen / Internationellt

4. Ayatollah Hashim Hashim-Zadeh Hareesi - en medlem i islamiska republikens Expertkråd, sa idag att folk hade börjat misstro systemet. Han förklarade att vad som hade hänt efter valet hade orsakat folket att bli misstänksam och att regimen måste ta steg för att återupprätta folkets förtroende annars kan misstron leda till ytterligare och allvarligare problem.

5. Tehran's interim fredagsböne ledare Ayatolla Mohammad Emami-Kashani har bett Majlis (riksdagen) att vidta åtgärder för att lösa vissa brister som finns i den nuvarande vallagen. Enligt Ayatollah Emami Kashani har oroligheter som varit efter det senaste valet varit resultat av dessa brister.

6. Väktarrådets talesman, Abbas Ali Kadkhodaie sade i dag att väktarrådet var närvarande under hela valet. Enligt honom kommer rådet att snart släppa en detaljerad rapport om valet. Rådet har redan bekräftat valets opartiskhet och noggrannhet och det lämnar litet utrymme för ytterligare utredning av anklagelserna om bedrägeri från väktarrådet.

7. Den franska ambassadören i Teheran träffade Clotilde Reiss, den frihetsberövade fransyska som för närvarande hålls i Iran, anklagad för spioneri. Enligt ambassadören har Reiss varit i god psykisk hälsa. Det är inte klart ännu när hon kommer att friges.

8. IR:s regering kallade idag in den tyska ambassadören och frågade honom om mordet på en egyptisk kvinna i Tyskland av nynazister. IR:s tv visade hennes död och anklaga väst för att agera mot muslimer i Europa.

9. G7-länder + Ryssland har gett Iran till september att återuppta förhandlingarna om sitt kontroversiella kärnkraftsprogram. Det var oklart vad det skulle innebära om Iran skulle avisa erbjudandet. Uttalandet kom under ett möte i L'Aquila i Italien där gruppen mötted för att gå igenom den globala ekonomiska nedgången.

10. En amerikansk grupp har krävt att bahaierna som står inför rätta i Iran omedelbart ska frisläppas. Bahaierna är en religiös minoritet i Iran som tror på en universal religion och är ivrig anhängare av världs fred. De är öppet förföljda på grund av islamiska republikens stränga religiösa lagar.

11. Den kanadensiska regeringen har kallat in Irans ambassadör i Ottawa och krävt att IR omedelbart frisläpper den kanadensisk-iranska journalisten Mazyar Bahari. Bahari har frihetsberövats ett tag nu och regimen försöker hemlighets hålla var Bahari är häktad. Han arbetar för Newsweek.


Arresteringar / Offentliggöranden / Dödade

12. Iransk-amerikanska vetenskapsmannen, Kian Tajbakhsh har gripits enligt tillförlitliga källor. Majid Durri har arresterats igen. Det finns också rapporter om att flera studenter greps när säkerhetsstyrkor anföll Amir Kabir universitets studenthem igår. Deras öde är fortfarande okänt.

13. Den enda person som släpptes i dag var Kambiz Noroozi, men hans frigivande kan inte helt bekräftas. Familjemedlemmar av flera politiska fångar däribland Mirdamadi och Hajjarian har träffat Ayatollah Mousavi Ardebili idag. Ayatollah Ardebili tröstade familjerna och diskuterat frågan med dem. Han sa efter mötet att detta är en viktig fråga och måste behandlas så snart som möjligt.

14. Rapporter har nu belagt att människor fängslade under gårdagens protester har flyttats till Evin fängelset. Fängelset är enligt uppgift så fullt att människor hålls i korridorerna. Källor har bekräftat att människor brutalt torteras och fångarna är undernärda. Många sitter i isoleringscell.


Media

15. Fars News (En av IR:s nyhetsbyråer) har rapporterat att regimen har upptäckt en inspelningsstudio som hör till BBC i Mousavi kampanj högkvarter. IR:s medier fortsätter att slå sig på bröstet för den egyptiska kvinna som dödades i Tyskland och demonstrationerna igår har till stor del ignorerats.

Läs här om du vill hjälpa iranska folket i sin frihetskamp till!

A.Du kan förmedla länkar och låta fler människor känna till vad som händer i Iran.

B.Regimen i Iran ökar fortfarande Internet filtrering i ett försök att tysta folket. Anonym info visar att många i Iran söker proxy och Tor information i Iran. Vänligen donera din bandbredd för att få ner Iran Curtain. Här finns länkar om hur man kan hjälpa och få hjälp med detta:



Engelska:

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor and the Iranian Election - Bring down the Iran Curtain Ian's Brain

Farsi:

Tor Browser Bundle

Tor: ?????? Tor


Hjälp oss skapa mer broar på Tor här: Gonzo Times Torrents List (82 videor)

Vill du läsa The Green Breif på ett annat språk?


Engelska

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar