måndag 13 juli 2009

12 Juli

Jag är NiteOwl AKA Josh Shahryar - twitter.com/iran_translator på Twitter. Jag har försökt att vara mycket försiktiga när det gäller att välja min Twitter källor. Vad jag har sammanställts nedan är vad jag kan bekräfta genom mina tillförlitliga Twitter källor. Kom ihåg, det är allt från tweets. [B] (Mitt arbete är släppt under Creative Commons (CC). Så använda den fritt)

Dessa är de viktiga händelser som jag kan bekräfta frånsöndag den 12 juli.



Protester / demonstrationer

1. Sporadiska protester rapporterades från Teheran i dag. Även om siffrorna inte kunde bekräftas, har många källor hävdat att människor försökte samlas på Valiasr torget. Sammanstötningar rapporterades i Keshavarz Blvd, Towhid torget, Fatemi Blvd, Satarkhan gatan och Valiasr torget. Stor värvaro av säkerhetsstyrkorna rapporterades i dessa områden. Rapporter anger att helikoptrar svävar över centrala Teheran där de flesta av dessa områden är belägna. Mobiltelefon nätverk var avbrutna i ovannämnda områden. Bilder från demonstrationerna:
galleri 1, galleri 2, galleri 3, galleri 4

2. Hundratals människor iscensatt fredliga sammankomster framför Islamiska republiken domstol och Evin fängelset. De krävde frigivning av sina nära och kära. Det är spekulerats att det blir stora demonstrationer i Iran på fredagen, men detta kan ännu inte bekräftas.

3. Shirin Ebadi , Nobels fredspris tagare och iransk människorättsaktivist har förklarat att denna fredag, iranier från hela världen kommer att samlas för att protestera mot utnämningen av Mahmoud Ahmadinejad som president. En tre dagars hungerstrejk av framstående iranier kommer också att observeras framför FN: s högkvarter i New York City den 22 juli.


Opposition


4. Demokratiska partiet i Iran har förklarat sitt stöd för Mousavi. Partiet som har förklarat att en regim endast har legitimitet när legitimitet kommer från folket. Detta parti har nu anslutit sig till många andra som redan har utlovat sitt stöd för Mousavi.

5. I ett uttalande som släpptes i dag av Mohsen Rezaie en annan kandidat i det omtvistade valet sa han att fem punkter som alla i Iran bör inse och förstå i efter valets problem.

- Den iranska regimen borde veta skillnaden mellan fredliga demonstranter och människor som arbetar för att förstöra den islamiska republiken.

- Den iranska regimen bör känna till skillnaden mellan politiker / människor som bara har klagomål, och de som kan vara "utländska lakejer."

- Politikerna bör kunna utöva sina rättigheter och försvara rättigheter för människor genom lagliga kanaler. Regimens organisationer bör allvarligt överväga klagomål från människor / politiker utan fruktan för förföljelse från någon organisation.

- Förhandlingarna bör föras mellan dem som har klagomål och regeringen för att lösa dessa klagomål för att skydda nationell säkerhet och fortsätta fredligt politiskt deltagande i landet.

- Myndigheter ska följa lagen när de återställer lugnet och skyddar människors rättigheter.

Han sa även att Imam Ali riktlinjer och hans livshistoria bör användas som ett exempel för att lösa alla politiska frågor.

6. Ayatollah Bayat Zanjani har gett en Fatwa förklara att människor ska använda fredliga medel för att ta bort individer som genom illegitimt fått en statlig tjänst eller sina officiella poster. Han gav fatwan efter att ha bett de statligt anställda att de ska sluta arbeta eftersom regeringen är olaglig. Ayatollah Montazeri förklarade i en Fatwa igår att alla som använder sin makt illegitimt automatiskt diskvalificerade sig från sin position som religiösa ledare. (Alltså Khamenei)

7. I en intervju med media har Shirin Ebadi har hon kritiserat regimens arresteringar av jurister och människorättsaktivister sedan valet. Hon fördömde en ny "lag" som skapats genom den rättsliga enhet i regimen som ger den vida befogenheter att återkalla advokater tillstånd, hon kallade den olaglig och ber regimen att förklara den ogiltig.
- Government International rapporterar

9. Det finns delvis bekräftade rapporter om att Hashemi Rafsanjani kommer att leda nästa fredags bön i Teheran. Det har också rapporterats att ”The Sea of Green” planerar att deltaga, inklusive ledarna för rörelsen. Detta kan dock inte bekräftas vid den här punkten.

10. Befälhavaren för IRGC har varnat för att de som motsätter sig valet bör vara försiktiga eftersom de väpnade styrkorna i Iran skulle slå ner mot protester. Han meddelade också att de väpnade styrkorna var beredda och är fullt kapabla att stävja ordning och eventuella oroligheter som kan komma i de följande dagarna.

11. I ett försök att avvärja kritik från regimen av det internationella samfundet har Mahmoud Ahmadinejad medhjälpare gjort ett uttalande för att förlöjliga det internationella samfundets ställning till den senaste utvecklingen i Iran och kalla de hycklare. Bland hans påståenden att motivera regeringens agerande var att antalet politiska fångar i Iran var betydligt mindre än antalet politiska fångar i västvärlden. Flera viktiga präster i Qom har kritiserat regeringens tystnad över de 150 muslimska Uighors som dödades i oroligheter i västra Kina. De har uppmanat regimen att fördöma den kinesiska regeringens brutalitet.


Frihetsberövad / Frigivna/ Dödade

12. Sedan början av protester har 41 journalister häktats hittills. Abulfazl Abedini, ännu en journalist har nu bekräftats gripits av okända människor och var hans finns kan inte fastställas. Sheila Najafi, ett vänster aktivist och poet, greps i Amol och hennes tillhåll är okänt också. Saeed Hajjarian son Mohsen Hajjarian har nu gripits också. Mahdi Madavi-Azad, en annan journalist och chefredaktör för Shahab News, greps i dag.

13. Sohrab A'rabi kropp har slutligen tilldelas hans familj. Hans begravning kommer att äga rum i morgon i Beheshte Zahra kyrkogården. Det är värt att notera att även om de senaste Grien Briefs har uppgett att han hade dött under tortyr i Evin, har det nu rapporterat att han hade dödats under demonstrationerna för några veckor sedan men hans kropp kunde inte identifieras förens nu.

14. I Saqez i lördags, säkerhetsstyrkorna stormade husen av flera framstående iranier som antingen är reformist eller pro-protester och arresterade så många som 32 personer. Under den senaste tidens protester i Kermanshah har dussintals demonstranter nu arresterats och flyttats till Dizel Abad fängelset. I Teheran forsätter Allah o Akbar ropen att skrikas ut från hustaken vissa har börjat använda högtalare system men säkerhetsstyrkorna har trappat ut bevakningen och arresteringen av dessa. Flera personer har gripits hittills.

15. Mahdi Karoubi träffade familjer till fängslade reformisterna idag. De fängslades familjer berättade för Karoubi att de inte var anti-regime sympatisörer och bad Karoubi att hjälpa dem att säkra frisläppandet av sina nära och kära. Familjerna hotas av säkerhetsstyrkorna för att de talar eller ge intervjuer och om de fortsätter med det kommer deras anhöriga att hållas i fängelse längre.


Media

16. Försäljningen av Nokias mobiltelefoner i Teheran har tagit ett bakslag under de senaste dagarna eftersom människor i Tehran anklagar Nokia för att hjälpa den iranska regimen att övervaka folket och sålt den teknologin som har använts för att gripa iranierna. Försäljningen har rasat så mycket som 50 procent.

17. IRGC varnade iranierna att inte använda webbplatser som t.ex. Twitter, Myspace och Facebook för att skapa spänning. Alla de ovan nämnda webplatser har redan blockerats i Iran. Det har också rapporterats att eftersom Mousavi slutat köpa och uppmanat andra att inte köpa annons i IRIB (Regimens tv) har flera framstående företag följt hans råd. Detta har påverkat IRIB inkomster betydligt.


Läs här om du vill hjälpa iranska folket i sin frihetskamp!

A.Du kan förmedla länkar och låta fler människor känna till vad som händer i Iran.

B.Regimen i Iran ökar fortfarande Internet filtrering i ett försök att tysta folket. Anonym info visar att många i Iran söker proxy och Tor information i Iran. Vänligen donera din bandbredd för att få ner Iran Curtain. Här finns länkar om hur man kan hjälpa och få hjälp med detta

Engelska:

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor and the Iranian Election - Bring down the Iran Curtain Ian's Brain

Farsi:

Tor Browser Bundle

Tor: ?????? Tor


Hjälp oss skapa mer broar på Tor här:
Gonzo Times Torrents List (82 videor)

Vill du läsa The Green Breif på ett annat språk?

Engelska:


franska:

hebreiska:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar